Kaupunginteatterin tilat

Lappeenrannan upea kaupunginteatteri sijaitsee keskustassa, Kauppakeskus IsoKristiinan laajennusosan ylimmässä eli kolmannessa kerroksessa kansitasolta laskettuna (Kaivokatu 5). Teatterin, ravintoloiden ja kauppojen välittömässä yhteydessä ja saman katon alla sijaitsee hotelli. Kaupunginteatteri on vihitty käyttöön 15.1.2016.

Teatterin sijoittuminen Kauppakeskukseen on ainutlaatuinen ratkaisu, jonka katsotaan ennakoivan teatterimaailman rakennemuutosta: esitykset palaavat juurilleen, torille ja kansan keskelle. Teatterin on suunnitellut ALA Arkkitehdit Oy, joka on saanut mainetta huomattavien kulttuurirakennusten kuten Norjan Kristiansandissa sijaitsevan teatteri- ja konserttitalo Kildenin suunnittelijana. Sama toimisto on suunnitellut myös Helsingin keskustakirjaston Töölönlahden läheisyyteen.

Paitsi sijainniltaan myös tilaratkaisuiltaan Lappeenrannan uusi kaupunginteatteri on uraauurtava. Kaikki osaset loksahtavat loistavasti lavan tasolle. Onhan muuallakin toiveena, että kaikki esitykseen liittyvät toiminnot pukuhuoneineen ja vaihtokulisseineen olisivat niin lähellä näyttämöä kuin suinkin. Harvoin tämä haave toteutuu, kuten nyt Lappeenrannassa.

Teatteri vuokraa uusia tilojaan erilaisiin tilaisuuksiin teatteritoiminnan ohessa. Suuri ja pieni näyttämö tarjoavat upeat puitteet erilaisten tapahtumien, kokousten ja konferenssien järjestämiseen. Käytettävissä on myös kaupunginteatterin viihtyisä yleisölämpiö pienten ja suurten juhlatilaisuuksien järjestämiseen.

Tilojen vuokraaminen

 

Kaksi näyttämöä, yleisölämpiö ja harjoitussali

Lappeenrannan uudessa kaupunginteatterissa on suuri näyttämösali sivu- ja takanäyttämöineen, pieni näyttämösali sekä harjoitusnäyttämö. Teatteriesitysten lisäksi saleissa voi järjestää myös tapahtumia, seminaareja ja konferensseja.

Suuri näyttämö
Suuressa salissa on kaikkiaan 440 istumapaikkaa. Jos esitykseen tarvitaan orkesteria, katsomopaikkoja jää 394. Itse esityslavalla on 12-metrinen pyörönäyttämö.
Suuren näyttämön istuinkartta:
http://lprteatteri.fi/fi/Osta-liput/Istuinkartta

Pieni näyttämö
Pienessä salissa katsojapaikkoja on 160. Istuinpaikkoja ei olla numeroitu.

Yleisölämpiö
Väreiltään ja laajoilta pinnoiltaan levollinen teatterilämpiö poikkeaa alakerran ilmapiiristä. Kauppakeskuksen hälinää ei kuitenkaan kokonaan suljeta ulkopuolelle: Lämpiö avautuu kauppakäytävälle, ja kahviaan voi siemailla aaltomaisen verkkokaiteen vierellä. Lappeenrannan kaupunginteatterin ravintolapalveluista vastaa Etelä-Karjalan Osuuskauppa / Lappee Meetings & Events.