Syksy 2022

Syksy 2022 − Lappeenrannan kaupunginteatterissa

Lappeenrannan kaupunginteatterin tulevan syyskauden ohjelmisto on julkaistu. Luvassa on monipuolinen kattaus komediaa, kun suurella näyttämöllä nähdään Mikko Roihan ohjaama kansankomedia Viisas neitsyt sekä Maia Häklin ohjaus Valmentajat – Dreamteam, joka kertoo neljästä luovasta konsultista, jotka perustavat elämäntapavalmennusta tarjoavan yrityksen. Tulossa on myös lastenteatteriesitys Oi ihana Panama, joka toteutetaan yhteistyössä Lastenkulttuurikeskus Metkun kanssa. Janoschin ihastuttavaan lastenkirjaan perustuvan näytelmän ohjaa Minna Pirilä-Martti.    

Syksyn ohjelmiston kruunaa paikkakunnan populaarikulttuurikentän moniottelijan Antti Hyyrysen esikoisromaaniin (2020) perustuva näytelmä Viimeinen Atlantis, joka dramatisoidaan ensi kertaa teatterin näyttämölle. Esityksen ohjaa Tuomo Rämö. Hyyrynen on metalliyhtye Stam1nan laulaja-kitaristi, jonka kirja pohjautuu Stam1nan samannimiseen, vuonna 2010 ilmestyneeseen menestysalbumiin. Hyyrynen osallistuu myös näyttämöteoksen äänisuunnitteluun.  

Syyskauden vierailuissakin korostuu komedia. Syyskuussa suurella näyttämöllä vierailee Red Nose Company näytelmällään Aleksis Kivi. Marraskuussa naurua pimeneviin iltoihin tuovat Saikkua, kiitos! OSA 3 sekä Tuula ja Pirkko – Meil on aina Toro -komediaesitykset. Ohjelmistoa täydentää myös koronapandemian vuoksi siirtynyt Pate Mustajärven – tämä(kin) tarina on tosi -konsertti. 

Syyskauden ensi-illat ja vierailut tulevat myyntiin myöhemmin keväällä esityskalenterin julkaisun yhteydessä.

Ensi-illat:

Oi Ihana Panama

Käsikirjoitus: Janosch
Ohjaus: Minna Pirilä-Martti
Yhteistyössä Lastenkulttuurikeskus METKU:n kanssa
Ensi-ilta 20.8.2022

Viisas neitsyt

Käsikirjoitus: Maiju Lassila
Ohjaus: Mikko Roiha

Ensi-ilta: 17.9.2022
Suurella näyttämöllä

Valmentajat – Dreamteam

Käsikirjoitus: Minna Nurmelin
Ohjaus: Maia Häkli

Ensi-ilta 22.10.2022
Suurella näyttämöllä

Viimeinen Atlantis

Käsikirjoitus: Antti Hyyrynen
Dramatisointi ja ohjaus: Tuomo Rämö

Ensi-ilta: 26.11.2022
Kantaesitys Pienellä näyttämöllä

Vierailut

Red Nose Company: Aleksis Kivi
22.9.2022

Aleksis Kivi on komedia miehestä, josta tuli monumentti. Miksi juuri Kivi on nostettu jalustalle maassamme? Red Nose Company on yksi Suomen kysytyimmistä kiertueteattereista.

Pate Mustajärvi - tämä(kin) tarina on tosi
8.10.2022

Pate Mustajärven väkevän tarinalliset sooloesiintymiset saavat jatkoa Tämä(kin) tarina on tosi -konserttikiertueen muodossa.

Saikkua, kiitos! OSA 3
7.–8.11.2022

Otto Kanervan ohjaama järisyttävän suosion saavuttanut terveydenhuoltoa käsittelevä komediaesitys, jota täydentää itsensä Ismo Leikolan kirjoittamat laulut. Lavalla loistavat Mikko KivinenVille Keskilä ja Kalle Pylvänäinen.

Tuula ja Pirkko – Meil on aina Toro
23.11.2022

Minna Kivelän ja Ria Katajan uusin komedia yli 80-vuotiaasta parivaljakosta, jotka päättävät matkustaa Fuengirolaan.

Tunteellinen kone

Lappeenrannan lukioteatteri esittää lähes 60 nuoren voimin komediallisen koko perheen jukebox-musikaalin Tunteellinen kone. Näytelmä kertoo seitsenlapsisesta perheestä, joka on ajautunut kaaokseen, kun äiti on kuollut ja isä omistautunut tekoälyhankkeelleen: ihmisen kaltaiselle robotille. Kun hanke kaatuu ja lapset onnistuvat herättämään robotin eloon, sotku vain syvenee.
Lue lisää näytlmästä Tunteellinen kone
Tulevat näytökset