Etusivu Vauhdikas, värikäs ja vähän romanttinenkin Robin Hood saa ensi-iltansa Lappeenrannassa
20.8.2021 8.43

Vauhdikas, värikäs ja vähän romanttinenkin Robin Hood saa ensi-iltansa Lappeenrannassa

Lauantaina 21.8. Lappeenrannan kaupunginteatterin Suurella näyttämöllä saa ensi-iltansa Robin Hood. Koko perheen musiikkipitoinen seikkailunäytelmä viihdyttää katsojia sukupolvien yli ja käsittelee tärkeitä teemoja. Syksyn pimeneviin iltoihin Robin Hood tarjoaa toimintaa ja väriloistoa lavan täydeltä.

Robin_Hood_04a0322.jpgOhjaaja Iiris Rannio kertoo, että Lappeenrannan kaupunginteatterin ”Robbari” on hauska, iloinen ja toiminnantäyteinen näytelmä.

 – Lavalla nähdään näyttäviä taisteluja ja hienoja pukuja. Ilmassa on seikkailun tuntua, Rannio kertoo.

Jukka Kittilän tekstissä painottuvat tarinat: niiden merkitys ja kertomisen hauskuus. Myös musiikilla on tärkeä osa esityksessä. Valtteri Lipastin säveltämät laulut soivat komeasti ja osaltaan nekin kuljettavat tarinaa.

– Saamme voimaa tarinoista ja niiden kertomisesta. Ja sitähän teatterinkin tekeminen lopulta on – tarinoiden äärelle kokoontumista, Rannio sanoo.

Lappeenrannan kaupunginteatterin Robin Hood sijoittuu perinteiseen satumaailmaan, mutta henkilöhahmojen stereotypioita on ravisteltu ja niihin on tuotu uutta kulmaa.

– Esimerkiksi aatelisneito Marianin rooli on alkuperäistä aktiivisempi: hän on reipas ja neuvokas nuori nainen, Rannio kertoo.

Puvut ja lavastus ovat kekseliäitä ja toiminnallisia

Rannio kertoo, että näytelmän estetiikka on kokonaisuudessaan hieno ja värikäs.

– Näytelmän puvustus on kekseliäs ja hauska. Vaatteiden pitää olla myös toiminnallisia. Puvuissa täytyy pystyä tanssimaan, taistelemaan ja kiipeämään. Näytelmässä on myös todella nopeita vaatteiden vaihtoja ja pukujen täytyy taipua myös tähän, Rannio kertoo.

Myös näytelmän lavasteet on suunniteltu niin, että näyttelijät pystyvät liikkumaan niissä nopeasti, monipuolisesti ja turvallisesti.

– Lavastus antaa paljon tilaa taisteluille ja tansseille. Erilaisten tunnelmien luojana valo on myös tärkeässä osassa, Rannio sanoo.

Satumaisen lumoava

Rannio sanoo, että Robin Hood on todellinen koko perheen näytelmä, josta pitävät varmasti niin lapset kuin aikuisetkin.

– Robin Hood on viihdyttävä, jännittävä ja vähän romanttinenkin kokonaisuus. Taisteluiden, tanssin ja laulun lomassa käsitellään myös tärkeitä teemoja kuten ystävyys ja kaverin puolustaminen.

Lappeenrannan kaupunginteatterin Robin Hood johdattaa katsojan lumoavaan seikkailujen ikimetsään, tarinoiden satumaailmaan. Lämpimästi tervetuloa teatteriin – teitä on odotettu.

Robin Hoodin pressikuvat täällä.

Tapahtuma järjestetään turvallisesti noudattaen THL:n ja OKM:n koronaohjeistusta ja välttäen lähikontakteja ihmisten välillä. Tulethan tapahtumaan vain terveenä, huolehdit hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja muistat riittävän turvavälin seurueiden välillä. Tapahtuma järjestään sisätiloissa, joten käytäthän kasvomaskia koko tapahtuman ajan. 

Lisätiedot
Ohjaaja
Iiris Rannio
050 571 9163
iiris.rannio@lappeenranta.fi

Robin Hood
Ensi-ilta 21.8.2021
Lappeenrannan kaupunginteatterin Suurella näyttämöllä
Käsikirjoitus: Jukka Kittilä
Musiikki: Valtteri Lipasti
Ohjaus: Ilmari Pursiainen, Iiris Rannio
Apulaisohjaus: Oula Kitti
Musiikin sovitus ja harjoitus: Jani Pola
Taistelukoreografia: Oula Kitti
Tanssikoreografia: Sanna Salama
Lavastus: Samuli Halla
Pukusuunnittelu: Mimmi Resman
Näyttämöllä: Jussi Johnsson, Seppo Kaisanlahti, Noora Koski, Anna-Kaisa Makkonen, Turo Marttila, Eppu Pastinen, Samuli Punkka, Vilma Putro, Netta Salonsaari, Liina Hämäläinen ja Roope Kojo

Ikäsuositus: 7+
Kesto: noin 2 h sisältäen väliajan
Esitysoikeuksia valvoo: Nordic Drama Corner

Kuvat: Aki Loponen