Etusivu TeatteriJuttuarkistoUusia koronarajoituksia Lappeenrannan kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin
5.1.2022 15.17

Uusia koronarajoituksia Lappeenrannan kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin

Alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä kokoontui 4.1.2022 ja totesi, että tautitapauksia on alueellamme nyt hyvin runsaasti ja tapaukset lisääntyvät nopeasti.

Tilannekuvaryhmä päätyi kokouksessaan pitämään suositukset ennallaan sellaisella lisäyksellä, että aikuisten joukkueurheilu ja ryhmäharrastukset keskeytetään 23.1. asti ja että maskeja suositellaan myös alakouluissa kolmannesta luokasta ylöspäin.

Muutoksia liikuntatoimessa, kulttuuripalveluissa ja kouluissa

Liikuntatoimessa uudet suositukset otetaan huomioon siten, että kaupungin ohjatun liikunnan ryhmät jäävät tauolle 23.1. saakka.

Kaupunki suosittelee myös, että seurojen aikuiset joukkueurheilijat ja harrastajaryhmät noudattavat tilannekuvaryhmän koronasuosituksia kaupungin tiloissa.

Muutoin liikuntatoimessa jatketaan 28.12. tehtyjen kokoontumisrajoitusten noudattamista henkilömäärien kautta.

Kulttuuripalveluissa on tulossa seuraavat muutokset:

Kaupunginteatteri rajoittaa näytösten katsojamääriä voimassa olevien rajoitusten edellyttämällä tavalla. Suurelle näyttämölle otetaan 23.1.2022 saakka kerralla vain 50 katsojaa ja pienellä näyttämöllä katsojamäärä rajataan 30 henkeen.

Kevään 9 hyvää syytä elää -näytökset kuitenkin perutaan, koska esityksiä ei voida toteuttaa terveysturvallisesti. Niiden sijasta lisätään Suuren näyttämön esityksiä. Idän pikajunan arvoituksen lisäesitykset ovat torstaina 13.1. ja tiistaina 18.1. kello 19 sekä TOSIssaan−LIVEä!:n uusi esitys lauantaina 22.1. kello 13. Näihin esityksiin tarjotaan ensin lippuja niille, joilla on ollut liput ohjelmassa jo oleviin katsojamäärältään 50 henkeen rajattaviin esityksiin. Winkki on vaihdosmahdollisuudesta yhteydessä lipun 15.1. TOSIssaan−LIVE!:een ja 22.1. Idän pikajunan arvoitukseen ostaneisiin asiakkaisiin.

Kaupunginorkesterin kauden avauskonsertti 20.1. siirtyy myöhempään ajankohtaan, mutta yhdestä konsertin teoksesta tehdään videotallenne, joka julkaistaan verkossa.

Kaikki kirjastojen aikuisten tapahtumat ovat joko etämuotoisia tai peruttu. Lapsille suunnatuista tapahtumista järjestetään Pelikellari 11.1. ja lukukoirailta 18.1., mutta osallistujamäärä rajataan korkeintaan 10 henkeen. Museoissa ei järjestetä tammikuussa Museoperjantai-päivää.

Näiden muutosten ja uusien suositusten lisäksi kouluissa maskisuositus laajenee koskemaan oppilaita 3. luokkalaisista alkaen. Opetustoimin tiedottaa huoltajia myös Wilman kautta.

Aluevaalien ennakkoäänestyksessä 12.–18.1. noudatetaan samoja koronaturvatoimia kuin kuntavaaleissa.

Kaupunki seuraa tilannetta ja tiedottaa tarvittaessa tarkemmin lisää sen vaikutuksista kaupungin palveluihin.

 

Lisätietoja:

Kulttuurijohtaja Anu Talka
puh. 040 350 8111, anu.talka(at)lappeenranta.fi

Vs. liikuntajohtaja Petri Ruotsalainen
puh. 040 682 0227, petri.ruotsalainen(at)lappeenranta.fi

Opetustoimenjohtaja Mari Routti

puh. 040 837 2646, mari.routti(at)edu.lappeenranta.fi

Toimistopalvelupäällikkö Raija Tokkola (vaalit)
Puh. 040 669 2725, raija.tokkola(at)lappeenranta.fi