Etusivu Maukka ja Väykkä avaa Lappeenrannan kaupunginteatterin kevään
3.9.2019 15.20

Maukka ja Väykkä avaa Lappeenrannan kaupunginteatterin kevään

Lappeenrannan kaupunginteatterin kevätkausi avataan eläimellisesti. Kotimaisen lastenkirjallisuuden tähtikaartiin lukeutuvan Timo Parvelan koira- ja kissakaverukset Maukka ja Väykkä nähdään ensimmäistä kertaa teatterisovituksena Lappeenrannan kaupunginteatterin näyttämöllä. Ilmari Pursiaisen ohjaaman Maukka, Väykkä ja syntymäpäivä -esityksen ensi-ilta on lauantaina 25.1.2020.

Maukka ja Väykkä_Lpr kaupunginteatteri_360x481.jpgMaukka, Väykkä ja syntymäpäivä on erityisesti lapsille suunnattu teatterielämys, joka viihdyttää koko perhettä. Maukka on kissa ja Väykkä on koira. Yhdessä he viettävät Maukan syntymäpäivää. Mikään ei kuitenkaan mene Maukan toivomalla tavalla eikä hän saa lahjoja. Eihän kakkua voi sanoa lahjaksi! Edessä on sarja kissan ärsyttäviä temppuja, jotka koettelevat ystävysten välejä mutta myös naapureiden hermoja. Läheisistä kavereista edes Kana von Got, Vuohi Mäk Käkätin tai Aasi Oinkvist eivät näytä piittaavan päivänsankarista. Ovatko he tosiaan unohtaneet? Jännittävää on myös täyttää vuosia. Onneksi on ystäviä, joille voi kertoa sellaiset asiat, jotka nolostuttavat ja tuntuvat liian painavilta.

Timo Parvela on yksi suosituimmista lastenkirjailijoistamme sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on kirjoittanut yli 80 kirjaa, joita on käännetty yli 30 eri kielelle. Parvela on erityisen tunnettu lastenkirjoistaan Maukka ja Väykkä, Ella ja kaverit sekä Pate.

Maukka, Väykkä ja syntymäpäivä -esitykset jatkuvat kevään 2020 ajan. Luvassa on myös tilausesityksiä kouluille, joista tiedotetaan myöhemmin. Pysy kuulolla!

Ohjaus: Ilmari Pursiainen
Musiikki: Perttu Suominen
Sovitus: Seppo Välinen

Maukka-kissa: Jarno Hyökyvaara
Väykkä-koira: Jussi Lankoski
Aasi Oinkvist: Seppo Kaisanlahti
Vuohi Mäk Käkätin: Jarno Kolehmainen
Kana von Gott: Vilma Putro

 

Lisätiedot:
 Teatterinjohtaja Iiris Rannio
iiris.rannio@lappeenranta.fi
040 642 8803