Etusivu Lappeenrannan kaupunginteatterin syksyn ohjelmisto on julkaistu – syksyn odotetun musiikkiteatteriesityksen Lehmusten kaupungin liput ovat nyt varattavissa!
5.5.2020 15.45

Lappeenrannan kaupunginteatterin syksyn ohjelmisto on julkaistu – syksyn odotetun musiikkiteatteriesityksen Lehmusten kaupungin liput ovat nyt varattavissa!

Lpr-kaupunginteatteri-Syksy-2020-Digibanneri.jpg

Lappeenrannan kaupunginteatterin syksyn ohjelmistokalenteri on valmis ja syksyn esitysten liput ovat nyt varattavissa. Syyskaudella 2020 Lappeenrannassa nähdään neljä ensi-iltaa. Ohjelmistoa täydentävät myös valikoidut vierailuesitykset. 

Vaikka koronapandemia peruutti teatterin kevään esitykset, on Lappeenrannan kaupunginteatterin johtaja Iiris Rannio tulevaisuuden suhteen toiveikas.

- Valmistelemme parhaillaan syksyn esityksiä ja toivomme, että pääsemme mahdollisimman pian tarjoamaan yleisölle kulttuurielämyksiä. Seuraamme koko ajan virkamiesten antamia ohjeita ja määräyksiä koronapandemian leviämisen hillitsemiseksi. Tarvittaessa teemme muutoksia, mutta toivomme, että teatterisyksymme toteutuu, kommentoi Rannio.

Suuren näyttämön syyskauden aloittaa Laila Hirvisaaren Lappeenrantaan sijoittuvaan romaaniin perustuva näytelmä Lehmusten kaupunki. Lehmusten kaupungin on ohjannut Iiris Rannio ja sen ensi-ilta on lauantaina 19.9.2020. Lehmusten kaupunki on sovitettu musiikkinäytelmäksi ja siinä kuullaan tänä vuonna 70-vuotisjuhlavuottaan viettävän Pave Maijasen musiikkia. Näytelmän on uudelleen dramatisoinut Helena Anttonen.

Suurella näyttämöllä nähdään myös Agatha Christien dekkariin perustuva, odotettu jännitysnäytelmä Idän pikajunan arvoitus. Näytelmän ensi-ilta siirtyi koronapandemian vuoksi keväältä syksyyn ja esityksen uusi ensi-iltapäivä on lauantaina 3.10.2020. Näytelmän on ohjannut Iiris Rannio.

Koronavirustilanteen vuoksi syksyyn siirtyi myös M/S Framilla -risteilyrevyy, jonka uusi ensi-ilta on perjantaina 13.11.2020 teatterin pienellä näyttämöllä. M/S Framilla -risteilyrevyy on Teatteri KESY:n kanssa toteutettu yhteistuotanto, jonka tekstistä on vastannut työryhmä Susanna Kaupin johdolla. Esityksen on ohjannut Sirpa Riuttala.

Syksyn neljäntenä ensi-iltana nähdään Ilmari Pursiaisen ohjaama 9 hyvää syytä elää, jonka ensi-ilta on pienellä näyttämöllä torstaina 26.11.2020.

Syksyn vierailuesitykset


Lappeenrannan kaupunginteatterin ohjelmistoa täydentävät monipuoliset vierailuesitykset, jotka tarjoavat lappeenrantalaisyleisölle niin musiikkia, klassikoita kuin huumoriakin.

Syyskuussa suurella näyttämöllä vierailee monologiesitys Riivaaja, joka perustuu Fjodor Dostojevskin ”Riivaajat” romaaniin. Lokakuussa ohjelmistossa on muun muassa Martti Suosalon monologiesitys Parasta elämässä, näyttelijä Hanna Vahtikarin teos Kuin raivo äiti sekä keväältä syksyyn siirtynyt Eino Leinon eksät – enemmän ja vähemmän muusina -esitys.

Marraskuussa suurella näyttämöllä vierailee Juice Leskisen elämään ja lauluihin keskittyvä teos Ollaan ihmisiksi: Aika jätti - Juice Leskinen elää, jonka tähtenä nähdään muun muassa Mikko Alatalo. Joulukuussa ohjelmistossa on suursuosion saaneen Saikkua kiitos -komediaesityksen kolmas osa Saikkua, kiitos. Osa 3.

Loppuvuodesta Lappeenrannan kaupunginteatterissa vietetään myös Teatteri Kareluksen 15-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuoden kunniaksi Teatteri Karelus esittää kolme eri nukketeatteriesitystä, jotka sopivat kaikenikäisille. Ohjelmistossa on Kalastaja ja kolme toivomusta, Taikuri kuussa sekä Sammakon joulu. Esitysten käsikirjoitus, ohjaus, nukenrakennus ja toteutus Emma Jussila-Scherman. 

Lappeenrannan kaupunginteatterin syyskauden avaa perinteiseen tapaan Lappeenrannan Balettigaala sekä Lasten balettigaala. Lasten balettigaalassa baletin maailmaan tutustutaan nukketeatterin ja tunnettujen balettiesitysten avulla. Lasten balettigaalaan lasten sisäänpääsy on maksuton.

Tutustu Lappeenrannan kaupunginteatterin ohjelmistoon teatterin verkkosivuilla:
https://lprteatteri.fi/fi/Ohjelmisto/Syksy-2020

Lisätiedot:
Teatterinjohtaja Iiris Rannio
iiris.rannio@lappeenranta.fi
040 642 8803