Etusivu Lappeenrannan kaupunginteatterin syksy alkaa elokuussa Robin Hoodin ensi-illalla
23.6.2021 9.49

Lappeenrannan kaupunginteatterin syksy alkaa elokuussa Robin Hoodin ensi-illalla

Lappeenrannan kaupunginteatterin syksyssä ensi-iltansa saavat Robin Hood sekä TOSIssaan–LIVEä!. Pienellä näyttämöllä jatkaa keväällä 9 hyvää syytä elää, Suurella näyttämöllä jatkavat Lehmusten kaupunki ja Idän pikajunan arvoitus.

Robin Hood mainoskuvaLappeenrannan kaupunginteatterin syksyssä nähdään kolme Ilmari Pursiaisen ohjaamaa näytelmää: koko perheen seikkailutarina Robin Hood, musiikkipitoinen komedia TOSIssaan–LIVEä! sekä keväällä livestriimattu 9 hyvää syytä elää. Iiris Rannion ohjaukset Lehmusten kaupunki ja Idän pikajunan arvoitus jatkavat ohjelmistossa.

Robin Hood muuttaa Suuren näyttämön temppuradaksi

Lappeenrannan kaupunginteatterin syyskausi starttaa elokuussa, kun kauan odotettu koko perheen musiikkipitoinen seikkailunäytelmä Robin Hood nähdään kaupunginteatterin Suurella näyttämöllä.

Robin Hoodin ensi-ilta on lauantaina 21.8. Musiikkia, huumoria ja toimintaa lupaavan näytelmän on käsikirjoittanut Jukka Kittilä ja sen ohjauksesta vastaa Ilmari Pursiainen. Pursiaisen mukaan näyttämöllä nähdään taisteluja, tanssia ja iloista menoa. Taistelukoreografioista vastaa Suomen arvostetuin taistelukoreografi Oula Kitti. 

Robin Hoodia on valmistellut kaupunginteatterin lavalla ja kulisseissa joukko eri alojen ammattilaisia. Lue kuinka näytelmän puvustus ja tarpeisto ovat syntyneet ammattilaisten käsissä Meidän Lappeenranta
-lehdestä tästä.

Robin Hood -näytökset jatkuvat kevääseen 2022.

9 hyvää syytä elää ensi kertaa live-yleisön eteen

9 hyvää syytä elää mainoskuva, kädet vasten ikkunaa.Kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä nähdään Pursiaisen ohjaama 9 hyvää syytä elää. Anna Krogeruksen kirjoittama näytelmä lähetettiin livestriiminä kaupunginteatterilta keväällä kotikatsomoihin, mutta live-yleisön eteen se saadaan ensi kertaa 14.10.

Ajankohtainen ja koskettava näytelmä keräsi katsojia ja kiitosta striimattuna. Tarina kertoo mielenterveyskuntoutuja Klarasta, joka haasteiden keskeltä löytää valon ja värit takaisin elämäänsä. Nauru ja kyyneleet virtaavat yhtä lailla seuratessa Klaran ja häntä ympäröivien ihmisten elämää lähiössä.

Myös 9 hyvää syytä elää jatkaa keväällä 2022. Lue ohjaaja Ilmari Pursiaisen ajatuksia näytelmästä tästä.

Tositelevisiota ja tositeatteria ensi-illassa Suurella näyttämöllä

Työryhmälähtöinen show TOSIssaan–LIVEä! saapuu ensi-iltaan la 27.11. Suurella näyttämöllä. Tositelevisio kohtaa tositeatterin Lappeenrannan kaupunginteatterin lavalla tässä spektaakkelissa, josta ei välkettä, loistetta ja musiikkia puutu.

Näytelmä tuo kaupunginteatterin lavalle erilaisia tosi-tv-formaatteja, pienellä twistillä. Saimaan rannalle saapuvat Lempparit eli Lemptation Island ja kodat laitetaan kuntoon. 

Ohjaaja Ilmari Pursiainen kertoo, että musiikillinen komedia TOSIssaan–LIVEä! on moniääninen ylistys teatteritaiteelle, kielletyille mielihaluille ja arvaamattomille tapahtumasarjoille. Vastustamattomista sketseistä ja musiikillisista paheista puhumattakaan.

Poirot mainoskuva, näyttelijä paperia käsissään.TOSIssaan–LIVEä! -spektaakkelin liput tulevat myyntiin myöhemmin.

Takaisin murhamysteerin pariin salapoliisi Poirot’n matkassa

Agatha Christien menestysdekkariin perustuva, Ken Ludwigin näytelmäsovitus Idän pikajunan arvoitus nähdään jälleen Suurella näyttämöllä 11.9. alkaen.

Iiris Rannion ohjaama näytelmä sai kauan odotetun ensi-iltansa viime lokakuussa ja sitä ehdittiin esittää yleisölle vain muutaman kerran ennen kuin kokoontumisrajoitukset katkaisivat näytöstoiminnan. Nyt katsojat kutsutaan jälleen ratkaisemaan salapoliisi Hercule Poirot’n kanssa murhamysteeriä kinosten keskellä aina kevääseen 2022 asti.

Näytelmän upeasta lavastuksesta vastaa Tampereen teatterin skenografi Mikko Saastamoinen. Lue tästä, mistä Saastamoinen on ammentanut inspiraation työhönsä.

Rakastettu Lehmusten kaupunki ohjelmistossa jouluun asti

Rakastettu Lehmusten kaupunki palaa kaupunginteatterin Suurelle näyttämölle 2.10.

Laila Hirvisaaren romaanista Helena Anttosen dramatisoima näytelmä on sovitettu Lappeenrannan kaupunginteatterille Pave Maijasen laulujen myötä musiikkinäytelmäksi.

Lehmusten kaupunki mainoskuva, nuori pari halaa ja katsoo toisiaan.Näytelmä on rakkaudentunnustus Lehmusten kaupungille ja kaupunginteatterin kunnianosoitus Lappeenrannan merkittäville, vastikään edesmenneille taiteilijoille: muusikko Pave Maijaselle ja kirjailija Laila Hirvisaarelle, joita ilman Lehmusten kaupunki -näytelmää ei olisi.

Lehmusten kaupunki jatkaa ohjelmistossa vielä joulukuuhun 2021 asti. Lue lisää näytelmästä tästä.

Tervetuloa siis rakas yleisö. Ovemme aukeavat elokuussa ja liput ovat myynnissä nyt. Voitte uskoa, että teitä on odotettu! Hanki lippusi tästä.

Kuvat: Aki Loponen ja Lappeenrannan kaupunki

Lisätiedot

Iiris Rannio
Teatterinjohtaja
050 571 9163
iiris.rannio@lappeenranta.fi

Ilmari Pursiainen
Ohjaaja
044 212 6664
ilmaripursiainen@gmail.com