Etusivu Lappeenrannan kaupunginteatterin kevään ohjelmistossa on luvassa ystävyyttä, rakkautta ja jännitystä
28.10.2019 11.13

Lappeenrannan kaupunginteatterin kevään ohjelmistossa on luvassa ystävyyttä, rakkautta ja jännitystä

Lappeenrannan kaupunginteatterin kevään ohjelmisto on julkaistu ja teatterin kausiesite on jaossa. Teatterin keväässä nähdään neljä omaa ensi-iltaa: Maukka, Väykkä ja syntymäpäivä, Liian paksu perhoseksi, Idän pikajunan arvoitus sekä Teatteri Kesyn kanssa yhteistyönä toteuttava näytelmä M/S Framilla -risteilyrevyy

Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajan Iiris Rannion mukaan teatterin kevään ohjelmisto tarjoaa jokaiselle jotakin.

- Luvassa on niin lastenteatteria, kotimaista draamaa kuin Hercule Poirot´n seikkailuita. Ohjelmistoa täydentävät valikoidut vierailuesitykset, Teatteriklubit, Teosesittelyt ja Mielirunojen avoin ilta. Ray Cooneyn farssi Verkossa jatkaa myös alkuvuoden ajan.

Kevätkauden avaa Timo Parvelan suosittuihin kirjoihin perustuva lastenteatteriesitys Maukka, Väykkä ja syntymäpäivä. Näytelmän toivotaan ilahduttavan etenkin perheitä sekä koulu- ja päiväkotiryhmiä. Parvelan luomia eläinhahmoja ohjaa kaupunginteatterissa vieraileva Ilmari Pursiainen.

Kevään toisena ensi-iltana nähdään kotimainen draama Liian Paksu perhoseksi, jonka ohjauksesta vastaa Sirpa Riuttala. Sisko Istanmäen romaaniin perustuvan näytelmän pääroolissa vierailee Katariina Lantto. Lavastuksesta vastaa Mimmi Resman, joka on kaupunginteatterin uusi lavastus- ja pukusuunnittelija.

- Liian paksu perhoseksi on ihana tarina. Kyseessä on sympaattinen, ihmisläheinen draama, jossa on kuitenkin komediallinen lataus, kuvailee Rannio.

Huhtikuussa ensi-iltansa saa Rannion ohjaama Agatha Christien dekkariin perustuva Idän pikajunan arvoitus. Loppukuusta ensi-iltaan valmistuu kaupunginteatterin ja Teatteri Kesyn yhteistuotanto M/S Framilla -risteilyrevyy. Idän pikajunan arvoitus on tummanpuhuva klassikko ja M/S Framilla -risteilyrevyy puolestaan irrottelee kevään kesään.

M/S Framilla -risteilyrevyyn käsikirjoitus on syntynyt yhteistyönä työryhmän ideoiden pohjalta. Kokonaisuudesta vastaa näytelmän ohjaaja Sirpa Riuttala. Esityksessä kuullaan myös elävää musiikkia, jota säestää Jani Pola. Näyttämöllä nähdään niin Teatteri Kesyn kuin kaupunginteatterinkin näyttelijöitä.

Kevään koko ohjelmisto vierailuesityksineen ja aikatauluineen on julkaistu teatterin kevään kausiesitteessä. Esite on luettavissa verkossa, minkä lisäksi sen printtiversiota on noudettavissa mm. asiakaspalvelukeskus Winkistä, Lappeenrannan kaupunginteatterilta sekä Lappeenrannan matkailuneuvonnasta kauppakeskus IsoKristiinasta. Esite on mahdollista tilata myös kotiin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen teatteri(at)lappeenranta.fi

Kevään 2020 ohjelmisto.PNGTutustu kaupunginteatterin kevätesitteeseen

Lappeenrannan kaupunginteatterin ensi-illat

Maukka, Väykkä ja syntymäpäivä, ensi-ilta 25.1.
Liian paksu perhoseksi, ensi-ilta 1.2.
Idän pikajunan arvoitus, ensi-ilta 4.4.
M/S Framilla -risteilyrevyy, ensi-ilta 24.4.

Lisätiedot:
Teatterinjohtaja Iiris Rannio
iiris.rannio@lappeenranta.fi
040 642 8803