Etusivu TeatteriJuttuarkistoLappeenrannan kaupunginteatterin Teatteriklubilla järjestetään keskiviikkona 11.5. klo 18 lukudraamaesitys Talo horjahti – tekstejä keväältä 2022 Ukrainasta
Valitse taso
6.5.2022 10.34

Lappeenrannan kaupunginteatterin Teatteriklubilla järjestetään keskiviikkona 11.5. klo 18 lukudraamaesitys Talo horjahti – tekstejä keväältä 2022 Ukrainasta

Lappeenrannan kaupunginteatterin viimeisellä Teatteriklubillakeskiviikkona 11.5. klo 18−20 järjestetään lukudraamaesitys Talo horjahti, jonka aikana kuullaan ukrainalaisten kirjailijoiden kirjeitä, päiväkirjamerkintöjä ja monologeja. Tekstit on kirjoitettu sodan keskellä helmi-maaliskuussa 2022.Mustakeltainen mainoskuva, keltainen teksti: TALO HORJAHTI tekstejä keväältä Ukrainasta. Piirrettyjä ihmishahmoja matkatavaroiden kanssa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta tilaisuudessa järjestetään SPR:n lipaskeräys, jonka tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Ukrainan hätäapukeräykseen.

Tekstikokonaisuuden ovat koonneet ja kääntäneet yhdessä taiteilijat, kääntäjät ja aktivistit Suomesta ja Ukrainasta. Tekstit on sovittanut kokonaisuudeksi näytelmäkirjailija Elli Salo.

– Lukudraamassa kuullaan ukrainalaisten näytelmäkirjailijoiden Andrii Bondarenkon, Julija Gontšarin, Lena Ljagušonkovan ja Ljudmila Timošenkon tekstejä. Suurin osa kirjailijoista on paennut Kiovasta Lviviin. Monologien lisäksi luetaan lastenkirjakuvittaja Olja Grebennikin ja näytelmäkirjailija Oleg Mihailovin sodanaikaisia päiväkirjamerkintöjä, Elli Salo kertoo.

Lappeenrannan kaupunginteatterin lukudraamaesityksessä lukijoina ovat talon omat näyttelijät, kuten Eppu Pastinen, Noora Koski ja Henna Wallin.

Valtakunnalliseen tukitapahtumien sarjaan ovat ilmoittautuneet mukaan myös muun muassa Kajaanin kaupunginteatteri, Turun Kaupunginteatteri, Lappeenrannan kaupunginteatteri ja KOM-teatteri.

 

Lisätiedot:

Eppu Pastinen

eppupastinen@gmail.com
041 545 7838