Etusivu Kaupunginteatterin virtuaalinen kevät huipentuu livestriimiin vappuna
13.4.2021 12.30

Kaupunginteatterin virtuaalinen kevät huipentuu livestriimiin vappuna

Lappeenrannan kaupunginteatteri on joutunut perumaan kevään esitykset koronarajoitusten vuoksi. Yleisölle on kuitenkin luvassa virtuaalista ohjelmaa lähes päivittäin huhti-toukokuun ajan. Teatterin YouTube-kanavalla nähdään lukuhetkiä, videoita lapsille ja paljon muuta. Kevät huipentuu vappuaaton livestriimiin, jossa nähdään improteatteria.

LPR-Kaupunginteatteri-Ryhmakuva-460x308.jpgLoppukeväänä Lappeenrannan kaupunginteatteri tuo ohjelmaa asukkaiden olohuoneisiin digitaalisessa muodossa. Virtuaalinen ohjelma tuotetaan videoina, jotka julkaistaan LPRteatteri-YouTube-kanavalla. Videot jaetaan myös kaupunginteatterin somekanaville. Vappuimpro lähetetään suorana Keikalla.fi-alustalla.

Novelleja ja lukudraamaa

Teatterin virtuaalisen kevään 2021 starttasi maaliskuun lopussa striimattu 9 hyvää syytä elää -näytelmä. Pääsiäistä edeltävällä viikolla päästiin kurkistamaan kirjallisuuden maailmaan Jussi Lankosken humoristisen Lukupiiri-sarjan myötä.

Lukuteema jatkuu ja tulevina viikkoina näyttelijät lukevat novelleja useana iltana viikossa. Novelleista löytyy muun muassa Juhani Ahon ja paikallisen Petter Sairasen teoksia sekä Jotunia ja Krohnia. 

Huhtikuun lopussa näyttelijät toteuttavat Teamsin kautta lukudraamana Vilma Putron kirjoittaman näytelmän Kaunis Nainen, joka kertoo lentäjä Amelia Earhartista.

Ohjelmaa lapsille

Kevään virtuaalisessa ohjelmistossa on paljon tarjontaa lapsille. Teatterileikinomainen lukudraama näytelmästä Todellinen prinsessa toteutetaan päiväkodeille/kouluille ja on nähtävissä myös teatterin omilla kanavilla. Päiväkodeille lähetetään myös luettuja satuja.

Kanan ja Kurkun seikkailut -videot tulevat teatterin kanavien kautta jakoon kaikille huhtikuussa.

Ikäihmiset huomioitu

Kaupunginteatteri toteutti 9.4. Toiverunoja ja -lauluja -livestriimauksen paikallisiin palvelutaloihin.

Tämän lisäksi teatteri avaa niin kutsutun kuuman linjan, jota kautta näyttelijät lukevat runoja (tai muuta toivottua) ikäihmisille tai kenelle tahansa puhelimitse. Juttutuokion aikana on myös mahdollista keskustella ja vaikka laulaa.

Juttelutuokiot tulevat varattavaksi asiakaspalvelukeskus Winkissä myöhemmin keväällä.

Vappuna livestriimataan improteatteria

Vappuaattona Lappeenrannan kaupunginteatteri lähettää suorana improteatteria teatterin suurelta näyttämöltä. Katsojat pääsevät etukäteen ehdottomaan teemoja, joiden ympärille impro-esitys rakentuu.

Vapun livestriimi on tervetullut lisä kevääseen, sillä 9 hyvää syytä elää -näytelmän livestriimi keräsi hyvin katsojia. Vapun livestriimistä ja lipunmyynnistä tiedotetaan tarkemmin tulevalla viikolla.

Monologi ja teatteria ulkona

Toukokuun puolessa välissä Jarno Hyökyvaara esittää monologin, joka pohtii nuoren ihmisen tekemiä valintoja, teatterintekemistä ja jalkapallon pelaamista. Esitys tulee katsottavaksi tallenteena.

Myöhemmin keväällä on tarkoitus toteuttaa laulutuokiota tai pieniä esityksiä palvelukotien, päiväkotien tai koulujen ikkunoiden takana.

Tavoitteena on myös, että jotkin Robin Hoodin harjoituksista voitaisiin toukokuussa järjestää ulkona niin, että kaupunkilaiset pääsisivät seuraamaan esimerkiksi taistelukohtauksien harjoittelemista.

Seuraa YouTube-kanavaamme tänä keväänä: https://www.youtube.com/channel/UCrnuwWlMGdgXWSu1XKJd-PQ

Lisätiedot
Ohjaaja
Ilmari Pursiainen
044 212 6664
ilmaripursiainen@gmail.com