Etusivu Aija Käkelä-Laine on Lappeenrannan kaupunginteatterin Vuoden katsoja
31.12.2019 13.55

Aija Käkelä-Laine on Lappeenrannan kaupunginteatterin Vuoden katsoja

Lappeenrannan kaupunginteatteri valitsi Aija Käkelä-Laineen Vuoden katsojaksi 2019. Käkelä-Laine palkitaan esityskauden 2019 päättävässä Cabaret-esityksessä 31.12. klo 19.

Vuoden katsoja saa nimityksen ohella palkinnoksi kutsuvieraslipun kaikkiin teatterin vuoden 2020 omiin ensi-iltoihin. Lprteatterin Vuoden katsoja Aija Käkelä-Laine.jpeg

Teatterinjohtaja Iiris Rannion mukaan Vuoden katsojaksi valitaan henkilö, joka on innokkaana seurannut teatterin ohjelmistoa ja toimintaa.

– Aija on teatterimme vakiokävijä, joka käy ahkerasti esityksissämme. Hän on monipuolisesti teatterista kiinnostunut ihminen.

Toimittajana, käsikirjoittajana ja viestinnän opettajana toimiva lappeenrantalainen Aija Käkelä-Laine ottaa nimityksen vastaan ylpeänä ja yllättyneenä.

– Olen ylpeä, että läpi elämäni kestänyt suhteeni teatteriin huomioidaan. Haluan kuitenkin korostaa, että Lappeenrannassa on monia uskollisia teatterikävijöitä, joille voisi antaa tämän saman tunnustuksen.

Käkelä-Laine kertoo aloittaneensa teatterin seuraamisen jo lapsena. Hän on aina ollut luontaisesti kiinnostunut teatterimaailmasta.

– Käyn katsomassa esityksiä laidasta laitaan, myös Lappeenrannan ulkopuolella. Minua kiinnostavat erityisesti uudet esitykset ja teatterialan uudet tuulet, joita seuraan suurella mielenkiinnolla.

– Mielestäni teatteriesitysten pitää tavalla tai toisella liikuttaa ja antaa ajattelun aihetta. Silloin esitys vie katsojat tunnetasolle ja teatterikäynti tuntuu aidolta elämykseltä.

Lappeenrannassa erinomaisia teatteriammattilaisia

Lappeenrannan kaupunginteatterin Vuoden katsojan Aija Käkelä-Laineen mielestä Lappeenrannassa on erinomaisia teatteriammattilaisia.

– Kaupunginteatterissamme on monipuolisia ammattilaisia, joiden onnistumisia eri rooleissa ja esityksissä on hienoa seurata.

Kaupunginteatterin 70-vuotisjuhlakaudesta Käkelä-Laineelle jäi parhaiten mieleen keväällä esitetty Runar & Kyllikki.

Runar & Kyllikki oli erinomainen, loppuun asti toteutettu esitys ja esimerkiksi Sirpa Riuttala on osoittautunut hyväksi ohjaajaksi. Myös Maaninkavaara ansaitsee erityiskehut.

– Minua kuitenkin harmittaa, että katsojamäärät ovat joskus jääneet hyvissä esityksissä pieniksi. Olisi hienoa, jos ihmiset uskaltautuisivat kokeilemaan uutta. Juuri teatteri tarjoaa uusia elämyksiä, ajatuksia ja kokemuksia.

Vuoden katsoja tekisi pieniä muutoksia viikonloppuesityksiin nähden vähemmän yleisöä keräävien arkiesitysten lippuhintoihin.

– On tärkeää, että teatteri houkuttelisi ihmisiä lähtemään esityksiin. Opiskelijoille on jo tarjolla hyvä lippuetu, mutta toivoisin entistä edullisempaa lippuhintaa eläkeläisille ja työttömille, jotta kynnys lähteä teatteriesitykseen madaltuisi entisestään.

Vuoden 2020 kevätkaudelta Aija Käkelä-Laine odottaa erityisesti syyskaudelta 2019 jatkavaa Verkossa-esitystä sekä helmikuun alussa ensi-iltansa saavaa Liian paksu perhoseksi -näytelmää.

Verkossa jäi minulta näkemättä syyskaudella. Odotan, että pääsen katsomaan sen, sillä farssi on haastava laji.

Liian paksu perhoseksi -elokuva oli suosittu, joten innolla odotan sen teatteritoteutusta. Luotan ohjaaja Sirpa Riuttalaan ja seuraan erityisellä mielenkiinnolla, kuinka pääosaa esittävä vieraileva näyttelijä Katariina Lantto onnistuu roolissaan.

Kuvassa Lappeenrannan kaupunginteatterin Vuoden katsoja Aija Käkelä-Laine, jonka omaan arkistoon kuuluva kuva on otettu Veronassa Julian kotitalon pihalla.

Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Iiris Rannio
puh. 040 642 8803, iiris.rannio@lappeenranta.fi