Etusivu TeatteriTurvallinen teatterivierailu

Lappeenrannan kaupunginteatterin ohjeita turvalliseen teatterivierailuun

Päivitetty 1.12.2021 

Lappeenrannan kaupunginteatterissa kiinnitetään huomiota turvalliseen teatterivierailuun. Käytössämme on 1.12.2021 alkaen koronatodistus. Lisäksi teatterissa panostetaan yleisötilojen tehostettuun hygieniaan sekä asiakkaiden ohjeistamiseen turvatoimenpiteiden huomioimiseksi. 

 

Koronapassi

Keskiviikosta 1.12.2021 alkaen kaupunginteatterin esityksiin tulee kaikkien 16 vuotta täyttäneiden esittää koronatodistus.

Koronatodistus eli koronapassi sekä lippu tarkistetaan saapuessasi teatterille. Otathan todistuksen valmiiksi esille. Todistuksen voi näyttää esim. puhelimen näytöllä tai esittää paperisen todistuksen, missä on luettava QR-koodi. Varaa mukaan myös henkilöllisyystodistus.

Jos sinulla ei ole voimassa olevaa koronapassia, voit siirtää lippusi myöhemmäksi tai ottaa lippujen summalle lahjakortin. Ilmoitathan tästä teatterin lipunmyyntiin viimeistään esitystä edeltävänä päivänä. 

Lue lisää koronapassista 

 

Lippujen ja käsiohjelman ostaminen


Teatterilippujen ostaminen onnistuu, joko asiakaspalvelukeskus Winkistä, Lippu.fi:n verkkokaupasta tai kaksi tuntia ennen esityksen alkamista teatterin lämpiöstä.

Suosittelemme, että liput ostetaan joko Winkistä tai Lippu.fi:n kautta, jotta asiakkaiden tavoittaminen onnistuu mahdollista poikkeusviestintää varten.

Winkki palvelee Lappeenrannan kaupungintalon ensimmäisessä kerroksessa normaalien aukioloaikojen mukaisesti ma-pe klo 8.30-16.30 sekä puhelimitse, chatin kautta, että sähköpostitse:

Puhelin: 05 616 2290
Sähköposti: teatteri@lappeenranta.fi
Chat: www.lprteatteri.fi 


Suosittelemme korttimaksun käyttöä lipunmyyntipisteissä.

Kun varaat ja ostat lippujamme, tarkistathan, että asiakastietosi ovat ajan tasalla. Tämä on tärkeää, jotta mahdollinen poikkeusviestintämme tavoittaa sinut. 

Sairastapauksissa tai sairastuessasi, olethan yhteydessä lippujen peruutuksissa ja vaihdoissa asiakaspalvelukeskus Winkkiin joko sähköpostitse tai puhelimitse viimeistään tuntia ennen esitystä. 

 

Esitykseen saapuminen ja naulakkopalvelut

Ethän tuo teatteriin suuria kantamuksia. Poikkeuksellisesti päällysvaatteet saa viedä saliin suuren näyttämön esityksissä. Ethän kuitenkaan sijoita päällysvaatteita muille penkeille.

Henkilökuntamme on ohjeistettu ja koulutettu toimimaan sinun turvallisuutesi takaamiseksi. Noudatathan henkilökunnan antamia ohjeistuksia esimerkiksi turvavälien ylläpitämiseksi. 

Ruuhkien välttämiseksi teatteri-iltaa varten kannattaa varata hiukan normaalia enemmän aikaa.  

 

Kasvomaskin käyttö

Teatterissamme suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.   

 

Käsi- ja yskimishygienia sekä tilojen siisteys   

Teatterin lämpiössä on asiakkaiden saatavilla käsidesiä useissa eri pisteissä.

Käsienpesupisteet löytyvät WC-tiloista.

Noudatathan teatterissa hyvää käsihygieniaa ja yskithän tai aivastathan tarvittaessa kertakäyttöiseen, poisheitettävään nenäliinaan tai hihaasi. 

 

Ravintolapalvelut 

Teatterin ravintolapalvelut ovat käytössä näytösiltoina ja niistä vastaa Etelä-Karjalan Osuuskauppa.

Omien ruokien ja juomien nauttiminen ei ole sallittua.

Lämpiöissä olevat vesipisteet ovat asiakkaiden käytössä. Asiakkaita ohjeistetaan käyttämään käsidesiä ennen vesipisteen käyttöä.

 

Katsomossa 

Ovet katsomoon avataan hyvissä ajoin ennen esityksen alkamista. 

  

Väliajalla 

Väliajalla katsomon ovet pidetään auki. Katsomoon saa halutessaan jäädä istumaan myös väliajaksi. Väliajan kesto on 20 minuuttia.

Mikäli poistut väliajalla salista, palaathan takaisin samalle paikalle.
 

Esityksen päätyttyä 

Kun esitys päättyy, poistuthan rauhallisesti ja turvavälit säilyttäen pois salista ja yleisölämpiöstä.

 

 

Kehotamme asiakkaitamme kantamaan vastuuta yhteisestä turvallisuudesta ja huomioimaan annetut hygienia- ja turvaväli- ja muut toimintaohjeet. Kiitos, että autat meitä huolehtimaan yhteisestä turvallisuudestamme!

Huom. 

Lappeenrannan kaupunginteatteri noudattaa viranomaisten antamia ohjeistuksia ja tarvittaessa tarkentaa asiakasturvallisuusohjeita.

Muutokset esityskalenterissa sekä lipunmyynnissä ovat mahdollisia ja tiedotamme niistä erikseen.  

Lappeenrannan kaupunki on ottanut osassa palveluissa käyttöön koronatodistuksen. Lue lisää:

 

Koronatodistus - Lappeenrannan kaupunki (lappeenranta.fi)