Etusivu TeatteriTurvallinen teatterivierailu

Lappeenrannan kaupunginteatterin ohjeita turvalliseen teatterivierailuun

Päivitetty 2.9.2020 

Lappeenrannan kaupunginteatterissa kiinnitetään erityistä huomiota turvalliseen teatterivierailuun. Syyskaudella 2020 Lappeenrannan kaupunginteatterin asiakaspaikkamäärä on rajoitettu yleisöturvallisuuden edistämiseksi ja turvavälien ylläpitämiseksi. Lisäksi teatterissa panostetaan yleisötilojen tehostettuun hygieniaan sekä asiakkaiden ohjeistamiseen turvatoimenpiteiden huomioimiseksi.

Rajoitusten vuoksi suuren näyttämön katsomossa on enintään 88 yhtäaikaista katsojaa ja pienen näyttämön katsomossa enintään 40 yhtäaikaista katsojaa. Pyörätuolipaikkoja on suurella ja pienellä näyttämöllä kaksi. Rajoituksilla mahdollistetaan 1-2 metrin turvavälien ylläpitäminen sekä lämpiössä että saleissa. 

 

Lippujen ja käsiohjelman ostaminen 


Teatterilippujen ostaminen onnistuu, joko asiakaspalvelukeskus Winkistä, Lippu.fi:n verkkokaupasta tai kaksi tuntia ennen esityksen alkamista teatterin lämpiöstä.

Poikkeustilanteen vuoksi suosittelemme, että liput ostetaan joko Winkistä tai Lippu.fi:n kautta, jotta asiakkaiden tavoittaminen onnistuu poikkeusviestintää varten.

Winkki palvelee Lappeenrannan kaupungintalon ensimmäisessä kerroksessa normaalien aukioloaikojen mukaisesti ma-pe klo 8.30-16.30 sekä puhelimitse, chatin kautta, että sähköpostitse:

Puhelin: 05 616 2220
Sähköposti: teatteri@lappeenranta.fi
Chat: www.lprteatteri.fi 


Suosittelemme korttimaksun käyttöä lipunmyyntipisteissä.

Kun varaat ja ostat lippujamme, tarkistathan, että asiakastietosi ovat ajan tasalla. Tämä on tärkeää, jotta poikkeusviestintämme tavoittaa sinut. Lisäksi mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi meidän on tärkeää tietää, keitä esityksissämme kulloinkin on ollut.

Sairastapauksissa tai sairastuessasi, olethan yhteydessä lippujen peruutuksissa ja vaihdoissa asiakaspalvelukeskus Winkkiin joko sähköpostitse tai puhelimitse viimeistään tuntia ennen esitystä. 

Turvavälien ja asiakasmäärärajoitusten vuoksi muutokset istumapaikoissa ja lipunmyyntiin liittyvissä asioissa ovat mahdollisia.    

Syyskaudella 2020 käsiohjelmia on myynnissä vain teatterin lipunmyynnissä sekä asiakaspalvelukeskus Winkissä.

 

 Esitykseen saapuminen ja naulakkopalvelut

 

 Naulakkopalveluiden käyttöä on rajattu jonojen syntymisen estämiseksi. Ethän tuo teatteriin suuria kantamuksia. Poikkeuksellisesti päällysvaatteet saa viedä saliin suuren näyttämön esityksissä.

Henkilökuntamme on ohjeistettu ja koulutettu toimimaan sinun turvallisuutesi takaamiseksi. Noudatathan henkilökunnan antamia ohjeistuksia esimerkiksi turvavälien ylläpitämiseksi. 

Pyydämme huomioimaan, että ohjeistusten noudattamisen vuoksi teatteri-iltaa varten kannattaa varata hiukan normaalia enemmän aikaa.

 

Kasvomaskin käyttö

 Kasvomaskin asianmukainen käyttö on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.  Etelä-Karjalan alueellisen COVID-19 tilannekuvaryhmän 8.10.2020 päivittämien suositusten mukaan kasvomaskia suositellaan käytettäväksi kaikissa yleisötilaisuuksissa ja tapahtumissa. Kasvomaskin käyttöä suositellaan myös teatterivierailuiden aikana. Suositus on voimassa vuoden loppuun saakka.


Lappeenrannan kaupunginteatterissa myös turvavälit on huomioitu.

 

Turvavälit ja jonotus   

Noudatathan annettuja ohjeita ja pidät riittävän 1-2 metrin etäisyyden muihin asiakkaisiin kaikissa tilanteissa.

Lapset ovat aina huoltajiensa vastuulla, joten huolehdithan, että myös lapset ja nuoret noudattavat annettuja ohjeita ja turvavälejä.

 

Käsi- ja yskimishygienia sekä tilojen siisteys   

Teatterin lämpiössä on asiakkaiden saatavilla käsidesiä useissa eri pisteissä.

Käsienpesupisteet löytyvät WC-tiloista. WC-tiloista on poistettu käsikuivainpuhaltimet ja korvattu ne kertakäyttöisillä käsipyyhkeillä. 

Noudatathan teatterissa hyvää käsihygieniaa ja yskithän tai aivastathan tarvittaessa kertakäyttöiseen, poisheitettävään nenäliinaan tai hihaasi.  

Kaikkien yleisötilojen siivousta on tehostettu ja kosketuspintojen puhdistusta lisätty.

 

 Ravintolapalvelut 

Teatterin ravintolapalvelut ovat käytössä näytösiltoina ja niistä vastaa Cafe Kristiina.

Asiakkaat voivat varata etukäteen tarjoilut nautittavaksi joko ennen esitystä tai väliajalle. Ennakkotilaukset voi tehdä Cafe Kristiinan verkkopalvelussa osoitteessa www.cafekristiina.fi kohdasta Lappeenrannan Teatteriravintola (Huom. Sivusto avataan myöhemmin). Ennakkoon tilatut tarjoilut katetaan asiakkaalle valmiiksi omaan, seuruekohtaiseen pöytään.

Huomioithan, että toistaiseksi viranomaisohjeiden vuoksi ravintolatarjoilujen nauttiminen on sallittua vain omassa seurueessa, yhteisen pöytätason ääressä.

Omien ruokien ja juomien nauttiminen ei ole sallittua.

Lämpiöissä olevat vesipisteet ovat asiakkaiden käytössä. Asiakkaita ohjeistetaan käyttämään käsidesiä ennen vesipisteen käyttöä.

 

Katsomossa 

Ovet katsomoon avataan hyvissä ajoin ennen esityksen alkamista. Siirrythän saliin rauhallisesti turvavälit huomioiden.

Katsomon paikkamäärä on rajoitettu ja ainoastaan osa istumapaikoista on käytössä. Lähtökohtaisesti salissa istutaan aina yksi tai kaksi katsojaa vierekkäin ja jätetään seuraaviin, samalla katsomorivillä istuviin asiakkaisiin kaksi tyhjää paikkaa väliä. Noudata lipussasi olevaa istuinpaikkamerkintää. Pidä huoli, että vieraaseen on aina kahden penkin turvaväli.

Suurella näyttämöllä istumapaikkasi on merkitty pääsylippuun. Suurella näyttämöllä käytössä ovat parilliset penkkirivit. Mikäli sinulla on lipussa paikka parittomalla rivillä, käy lipunmyynnissä ennen siirtymistä saliin, lipunmyyjä antaa sinulle lipun oikealle riville. Pienellä näyttämöllä tulee sijoittua niin, että turvaväli muihin asiakkaisiin säilyy. Tarvittaessa henkilökuntamme opastaa paikkojen löytämisessä.

Mikäli saavut esitykseen ainoana huoltajana useamman lapsen kanssa, ja haluatte istua kaikki vierekkäin, pyydä henkilökunnalta apua istuma­järjestelyissä.

 

Väliajalla 

Väliajalla katsomon ovet pidetään auki. Katsomoon saa halutessaan jäädä istumaan myös väliajaksi. Väliajan kesto on 20 minuuttia.

Mikäli poistut väliajalla salista, palaathan takaisin samalle paikalle. Salista poistuminen ja sinne palaaminen tehdään rauhallisesti ja turvavälit säilyttäen. Annathan tilaa myös muille teatterivieraille, jotta turvavälien ylläpitäminen on mahdollista.

Pyydämme huomioimaan turvavälit sekä hyvän käsihygienian myös väliajalla esimerkiksi wc-tiloihin jonottaessa.

 

Esityksen päätyttyä 

Kun esitys päättyy, poistuthan rauhallisesti ja turvavälit säilyttäen pois salista ja yleisölämpiöstä.

 

 

Kehotamme asiakkaitamme kantamaan vastuuta yhteisestä turvallisuudesta ja huomioimaan annetut hygienia- ja turvaväli- ja muut toimintaohjeet. Kiitos, että autat meitä huolehtimaan yhteisestä turvallisuudestamme!

 

 

Huom. 

Lappeenrannan kaupunginteatteri noudattaa viranomaisten antamia ohjeistuksia ja tarvittaessa tarkentaa asiakasturvallisuusohjeita.

Muutokset esityskalenterissa sekä lipunmyynnissä ovat mahdollisia ja tiedotamme niistä erikseen.