Etusivu OhjelmistoTuula ja Pirkko - meil on ain Toro
Mummo harmaassa villatakissa ja mummo oranssissa paidassa kainalokkain

TUULA JA PIRKKO – MEIL ON AINA TORO

Ke 23.11. klo 19 

Suurella näyttämöllä 

 

Tuula ja Pirkko on viriili, yhteensä n. 170-vuotias parivaljakko Ala-Vittulasta. He eivät oikeastaan juuri pidä toisistaan, mutta jostain tuntemattomasta syystä he ovat viettäneet koko elämänsä hyvin tiiviisti yhdessä. Toisin kuin vanhuksista ehkä yleensä luullaan, ikä ei ole jalostanut heitä seesteiseen suuntaan. Päinvastoin. Tuula rakastaa Cindy Crawfordia ja turvavälejä, Pirkko ei anna arvoa lastenlastensa savitöille eikä piirustuksille, eikä hän edelleenkään osaa leipoa. Tuula ja Pirkko on jätetty hankalan luonteensa vuoksi koronakaranteenin rauhaan jo hyvänaikaa sitten, ja siksi heillä on kaikki maailman aika elellä elämäänsä juuri niin kuin he itse lystäävät. 

 

Erinäisten sattumien jälkeen Tuula ja Pirkko päättävät karistaa pölyt matkalaukuistaan, suunnata maalliset tomumajansa Finavian lippuluukulle, maksaa lentoveronsa kenties viimeisen kerran ja suunnistaa kohti Fuengirolan aurinkoista costaa. Eikä aikaakaan, kun Toron varjossa käydään tähänastisen elämän ehkä tärkeimmät keskustelut. Tällä matkalla saavat kyytiä niin Tuulan ja Pirkon tyttärien luutuneet asenteet äitejään kohtaan, kuin patriarkaattinen machokulttuurikin. Löytyykö Fugen rannalta romanssi, öky-jahti vai Sean Conneryn rintakarva?  

 

Esitys on kunnianosoitus hömelöydelle, elämänilolle, vapaalle tahdolle, tajunnanvirralle, omaehtoisuudelle, tyhmille jutuille, unelmille, ihmisyydelle, ihmisen lajityypilliselle tarpeelle valloittaa tuntemattomia alueita sekä itsemääräämisoikeuden tärkeydelle.

  

Käsikirjoitus ja ohjaus: Ria Kataja ja Minna Kivelä 

Valosuunnittelu: Niina Sivén 

Äänisuunnitelu: Esko Paavola 

Kaikissa rooleissa: Minna Kivelä ja Ria Kataja

  

Kesto noin 2h 30 min (sis. väliajan) 

Ikäsuositus 15 + 

LIPPUKAUPPA

Samaan ikkunaan aukeava linkki, joka vie erilliseen lippu.fi-lipunmyyntiin.

Uuteen ikkunaan aukeava linkki, joka vie lipunmyynnin tietosivulle.

Linkki, joka avaa lipunvarauksen sähköpostiviestillä.

  Puhelimitse 05 616 2220

LIPUT 

Peruslippu 32

Ryhmät (väh.10 henkilöä) 28

Eläkeläiset 28