Etusivu OhjelmistoTuleva ohjelmisto
Kuvituskuva: taputtavia käsiä katsomossa ja pallot joissa tekstit: Kumman sinä haluat nähdä? Pudasjärven ufot vai Takaisin karjalaan

 

Haluaisitko sinä nähdä esityskaudella 2025–2026 Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä kantaesityksenä Takaisin Karjalaan vai Pudasjärven ufot -näytelmän?

Lue lisää näytelmistä ja kerro kumpi näytelmistä puhuttelee sinua enemmän. Äänestys on käynnissä 4.9.–8.10. välisen ajan. Yleisövalinnan jälkeen näytelmän käsikirjoittaa ja ohjaa Tuomo Rämö.

Takaisin Karjalaan

Koko suku on ahtautunut bussiin kotiseutumatkalle. Bussi ajaa kilpaa toisten matkanjärjestäjien bussien kanssa rajalle, jotta pääsisi jonoon ensimmäisenä. Rajamuodollisuuksien jälkeen nähdään ukin taistelupaikkoja, somia pieniä kyliä ja lopulta matkan varrella siintää se oma kotitalo. Jota tosin ei enää ole. On vain pala kivijalkaa, pusikkoa ja paarmoja. Ehkä vielä tihkusade. Ja tietysti tunteita. Tällä kertaa ei lähdetä evakkoon, vaan tullaan takaisin.

Saman perheen eri ikäisille jäsenille rajantakaiset alueet näyttäytyvät hyvin erilaisina. Se mikä yhdelle on rakkaita, kipeitäkin, muistoja täynnä, ei toiselle merkitse mitään. Aivan yhtä hyvin voisi olla Punkaharjulla, tai vielä mieluummin, vaikka Kanarialla. Takaisin Karjalaan on tarina evakkouden vaikutuksesta eri sukupolviin. Kirpeän koominen kuvaus matkoista myyttiseen paikkaan, jos kissakellotkii ol isompii. Tai ainakin olivat silloin joskus. Riemukas tarina juurista, sukupolvista, rajasta ja myyttisestä maasta. 

Pudasjärven Ufot

Suomen laajin ufohavaintojen sarja tapahtui Pudasjärvellä 60–70-lukujen taitteessa. Erilaisia surinoita, valopalloja ja muita omituisia ilmiötä nähtiin ja dokumentoitiin niin kiivaalla tahdilla, että havainnot herättivät myös kansainvälistä huomiota. Pudasjärven ufot on jännittävä tarina seitsemänkymmentäluvun Suomesta, jossa pieni kaupunki menee pois tolaltaan ja mahdoton muuttuu mahdolliseksi.

Tarina alkaa siitä, kun Sari pyöräilee myöhään illalla kotiinsa, kun huomaa oudon valoilmiön seuraavan häntä. Hän pysähtyy hetkeksi tarkkailemaan lähestyvää palloa ja pyöräilee pikavauhtia kotiinsa. Hän ei ole ainoa havainnon tehnyt. Myös naapurin taksikuski on nähnyt kolmen symmetrisen muotoisen ja sirisevän valopallon leijuvan takapihan liiterin yllä. Sarin vanhemmat eivät usko häntä, mutta hän päättää pikkuveljensä kanssa hankkia todisteet. Äkkiä havaintoja alkaakin tulla roppakaupalla lisää ja ulkomaita myöten aletaan ihmetellä mitä uneliaassa pikkukaupungissa oikein tapahtuu?  

 

Linkki äänestykseen: QuestBack

Paperiäänestys Asiakaspalvelukeskus Winkissä: 
Villimiehenkatu 1, kaupungintalo 1. krs
Avoinna ma–pe klo 8.30–16.30

 

Lue lisää tiedotteesta 30.8.2023: 

Takaisin Karjalaan vai Pudasjärven ufot? Lappeenrannan kaupunginteatteri osallistaa kaupunkilaiset ohjelmistovalintaan