Etusivu Lappeenrannan kaupunginteatterissa hypätään taksikuskin arkeen – Patomäen Pavarotti pienellä näyttämöllä 6.–7.4.2018
27.3.2018 11:00

Lappeenrannan kaupunginteatterissa hypätään taksikuskin arkeen – Patomäen Pavarotti pienellä näyttämöllä 6.–7.4.2018

Lappeenrannan kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä sukelletaan taksikuskien elämään 6. ja 7. huhtikuuta, kun Patomäen Pavarotti vierailee Lappeenrannassa.

PatomaenPavarotti-6213_405x270.jpgEsitys perustuu osittain näyttelijä Risto Kopperin taksikuskiaikoihin Lahdessa. Monologinäytelmässä pirssikuski Mauri on menossa laulukeikalle. Keikkaa varten pidetään harjoitukset taksikopilla. Paikalle saapuu myös nuori muusikko säestäjäksi. Esityksen aikana käydään läpi keikkabiisit, jotka johdattavat Maurin kertomaan tarinoita. Keskeinen elementti on myös kahvi, jota Mauri juo esityksen aikana parikymmentä kuppia.

Lavalla nähtävä Kopperi kertoo, että Ilmari Rajolan teksteistä koostettu tarina on enimmäkseen humoristinen, mutta mukana on myös tummia sävyjä.

– Kaikki ovat varmaankin joskus olleet taksin kyydissä. Onko matkasi ollut hiljainen? Onko kuski tuppisuu? Patomäen Pavarotti valottaa taksinkuljettajan arkea erillisten tarinoiden avulla. Keskiössä ovat tietysti autoilu, työn yksinäisyys ja värikkäät asiakkaat. Esityksen jälkeen riittää varmasti aiheita, joista voi keskustella kuskin kanssa seuraavalla pirssimatkalla.

Kopperin mukaan esitys ottaa kantaa myös yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

– Vaikka esitys hauskuuttaa, jää katsoja helposti miettimään mille sitä tulikaan naurettua. Esityksen aikana olen muuten kuullut katsomosta seuraavan kommentin: ”Tuo pitäisi äänestää eduskuntaan”.

– Yleisö pääsee myös pulahdukselle muun muassa kulttuurin maailmaan, sillä tulkitsen neljässä minuutissa Mozartin Taikahuilun. Katsomoon se on kuulemma näyttäytynyt käsittämättömän virtuoosimaisena suorituksena.

Lahdesta lähtöisin oleva Kopperi työskentelee Mikkelin Teatterissa. Ennen teatteritöihin siirtymistä hän ajoi Lahdessa taksia ja lauloi oopperaa muun muassa Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Patomäen Pavarotti on kahden miehen show. Minun lisäkseni mukana on pianisti Mikko Paavilainen. Hän on kiertue-elämään kyllästynyt ammattimuusikko, joka sopivasti esityksen teemaan sopien myy nykyään päätyönään autoja.

Kopperi ihastutti lappeenrantalaisyleisöä vuosi sitten Lappeenrannassa kahdesti loppuunmyydyssä Mielensäpahoittaja-vierailuesityksessä.

– Pidin viime kevään Lappeenranta-vierailullani teatterista ja sen tunnelmasta. Toivottavasti lappeenrantalaiset tulevat sankoin joukoin jälleen paikalle ja viihtyvät Patomäen Pavarottin seurassa.

Kuva: Patomäen Pavarotti.

Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Timo Sokura, puh. 040 670 0508
timo.sokura(at)lappeenranta.fi

Patomäen Pavarotti
Pienellä näyttämöllä pe 6.4. klo 19 ja la 7.4. klo 13
Liput: 25 €

Lisätietoa ja liput: http://lprteatteri.fi/fi/Ohjelmisto/Patomaen-Pavarotti