Etusivu Lappeenrannan kaupunginteatterin Lokki-näytelmän viimeiset esitykset tekstitetään venäjäksi
23.4.2018 13:15

Lappeenrannan kaupunginteatterin Lokki-näytelmän viimeiset esitykset tekstitetään venäjäksi

Lappeenrannan kaupunginteatterin Lokki-näytelmän viimeiset esitykset tekstitetään venäjäksi. Venäläisen näytelmäkirjallisuuden klassikkoa voi seurata tekstitysten kanssa esityksissä 5.5., 12.5., 18.5. ja 19.5.2018.

Lokki_lehdistö_kuva Mika Haaranen_383x255.jpgTekstitykset heijastetaan kahdelle näyttöruudulle näyttämön kummallekin puolelle. Teatterinjohtaja Timo Sokura kertoo, että tekstityskokeilu tehdään kaupungin tuoreen strategian hengessä.

– Kokeilemme nyt alkuun venäjänkielisillä tekstityksillä. Tekstitetyt esitykset sopivat paikallisille venäjänkielisille, matkailijoille mutta myös esimerkiksi venäjänkieltä opiskeleville ja siitä kiinnostuneille ihmisille. Tekstitykset eivät kuitenkaan häiritse teatterielämystä, vaan toukokuun esityksiä voi tulla seuraamaan normaaliinkin tapaan.

– Tekstityksien avulla voimme tarjota aiempaa saavutettavampia esityksiä ja sitä kautta monipuolistaa kaupungin kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa. Jos kevään kokeilu toimii, niin tätä voisi jatkossa kehittää eri kielille ja eri kohderyhmiä, kuten esimerkiksi kuulorajoitteisia, varten.

Anton Tšehovin Lokki on ajaton kuvaus ihmisyyden moninaisuudesta. Marjo-Riikka Mäkelän ohjaama näytelmä käsittelee teemoja, jotka ovat ajankohtaisia vielä tänäkin päivänä. Esitys pureutuu muun muassa taiteen tarkoitukseen, uuden ja vanhan ajattelun kohtaamiseen, rakastumiseen ilman vastarakkautta ja toiveisiin paremmasta tulevaisuudesta.

Kuva: Lokki. Kuvaaja: Mika Haaranen.

Lisätietoa:

Teatterinjohtaja Timo Sokura, puh. 040 670 0508
timo.sokura(at)lappeenranta.fi

Lisätietoa Lokista ja liput