Etusivu OhjelmistoErittäin hyvä ystäväni paroni von Münchhausen

TEHDAS Teatteri - Timo Väntsi

ERITTÄIN HYVÄ YSTÄVÄNI PARONI VON MÜNCHHAUSEN

Pienellä näyttämöllä pe 4.5.2018

Nyt puhdistuu “valehtelijaparonin” maine! Näin ajattelee paroni von Münchhausenin vanha ystävä, joka aikoo antaa rakkaalle paronilleen mahdollisuuden todistaa uskomattomat tarinansa todeksi.

Yleisö kutsutaan vielä kerran viinilasin ääreen juopumaan jutuista, jotka ovat naurattaneet ihmisiä jo 300 vuoden ajan. Itseriittoisen herran matkassa alkaa tapahtumasarja, jotka ovat totta ainakin Paroni von Münchhausenin mielestä: “Totean vain sen, että kukaan ei kai voi asettaa kyseenalaiseksi sitä, että kukin tuntee itse parhaiten oman elämäntarinansa.”

Erittäin hyvä ystäväni paroni von Münchhausen on ylistys tarinoille, joita kerromme toisillemme kahvikupin ääressä, kapakoissa, bussipysäkeillä, hautajaisissa, sängyssä, työpaikoilla. Se on esitys elämäntarinoista, elämän hulluista hetkistä, toveruudesta. Mitä meistä jää jäljelle kun arkku naulataan kiinni ja mitä me haluaisimme, että jäisi? Kenties tarinoita, ja mitä hullumpia niin sen parempi.

Esityksen käsikirjoitus mukailee vapaasti kirjan kansien väliin painettuja Paroni von Münchausenin ihmeellisiä seikkailuita. Muuntuvia rooleja sekä ihmishahmoina että nukkeina kieputtaa kokenut nukketeatteritaiteilija Timo Väntsi. Muusikko Kari Mäkiranta komppaa käänteitä pölyisen salongin perukoille unohtuneena kanttorina.


Lippujen hinnat

(sis. palvelumaksun):

Peruslippu: 20 €

Esitysaikataulu

Pienellä näyttämöllä

4.5. klo 19